Concurrentiekracht door Talentgericht Ondernemen!

Teamwork makes the dream work! Juist nu maakt teamwork het verschil. In de huidige economisch mindere tijden waarin de vraag terug is gelopen, stellen klanten steeds hogere eisen aan de kwaliteit van producten en diensten. Dit stelt ook eisen aan de betrokkenheid, service en beschikbaarheid van de teams in de organisatie. Het afstemmen van producten en dienstverlening aan de veranderende wensen is daarbij niet genoeg, maar slechts het beginpunt. Klanten willen vandaag de dag daadwerkelijk ervaren dat jullie organisatie hen begrijpt.

Door: Jord Koot & Léon van der Eijk

 

Unieke kracht
Wanneer de markt waarin je de afgelopen jaren zakelijk succes haalde overspoeld is met concurrenten, of als de vraag in die markt is teruggelopen of zelfs is gestagneerd, kun je die markt gerust als verwelkt bestempelen. En in verwelkende markten vergaan bedrijven, ze verdwijnen gewoon. In geval je met jouw bedrijf actief bent in zo’n verwelkende markt dan is het dan ook de vraag: wat doe JIJ met JOUW onderneming?

[list type=”bullet”]

  1. Hopen op betere tijden en positief blijven?
  2. Vechten met de concurrentie in de rode oceaan?
  3. Vanuit jouw unieke kracht op zoek gaan naar een blauwe oceaan?

[/list]

 

Unieke waarde
Succesvolle bedrijven staan dicht bij hun klanten. Ze zijn groot geworden door hun klantenkennis, het bouwen van een klantgerichte cultuur en voortdurend nakomen van beloften. Geen enkele organisatie kan vandaag de dag succes hebben door het voor iedere klant op alle fronten naar de zin te maken. Als ondernemer is het dan ook zaak de unieke waarde te vinden die alleen jij en jouw team aan klanten kan bieden. Door hiermee bewust en pro-actief in te spelen op specifieke klantwensen en ten aanzien van deze waarde steeds hogere verwachtingen te wekken, ontwikkel je optimale concurrentiekracht.

Uniek talent
Het is belangrijk antwoord te vinden op de kernvraag: “Wat te zijn voor wie?”. Het centraal stellen van de markt, de wensen en behoeften van de klant is hierbij vanzelfsprekend cruciaal. Evenzozeer moet het antwoord gevonden worden in degenen met wie de klus moet worden geklaard. Wat nemen jij en je teamleden mee? Wat zijn jullie specifieke kwaliteiten, eigenschappen, drijfveren en ambities? Hoe kun je daar het optimale uit halen? De unieke combinatie van talenten van jou en jouw team is vergaand bepalend in het vinden en ontwikkelen van de voor jouw organisatie specifieke concurrentiekracht.

Objectief inzicht
Het bepalen van de voor jouw organisatie succesvolle marktstrategie, het vormen van een winnend team en optimaliseren van de effectiviteit hiervan, vraagt objectief inzicht in de unieke combinatie van talenten van jou en je team. Het geeft inzicht waar de voor jouw organisatie unieke marktkracht ligt, wat de bijdragen van jou en jouw teamleden zijn, welke teamprestatie kan worden verwacht en waar aandacht aan moet worden besteed om verder te ontwikkelen. Dit inzicht maakt het voor jou als leider eenvoudiger om jouw organisatie effectief te coachen en te motiveren naar volgende niveaus van marktsucces!

Wat is de unieke kracht van het talent binnen jouw onderneming?  We nodigen je van harte uit om je reactie te plaatsen. Wil je meer weten hoe op basis van JULLIE talenten optimaal te ondernemen? We inspireren je graag, geven je graag inzicht en richting om de juiste koers uit te zetten naar JULLIE blauwe oceaan. Neem daartoe contact met ons op!