Groeistrategie voor DPA IT-Security

Informatiebeveiliging wordt bij steeds meer organisaties onderkend als relevant aspect voor de bedrijfsvoering. Naast IT managers worden ook meer en meer business managers zich bewust dat een goede beveiliging belangrijk is voor de betrouwbaarheid van business processen. Inspelend op deze ontwikkeling heeft DPA eind 2013 besloten dat haar unit IT Infrastructure Solutions zich nadrukkelijker diende te richten op informatiebeveiliging. Een mooie ambitie, het realiseren ervan vraagt echter meer. Xelero biedt graag de helpende hand.

Door: Jord Koot

Propositieontwikkeling
De leiding van de unit IT Infrastructure Solutions is in handen van Dennis Iliohan. Samen met hem, enkele verkopers en een informatie beveiligings specialist is een traject ingezet om tot een passende waardepropositie te komen, die aansluit bij zowel de markt als de ambities en mogelijkheden van DPA. In een markt waar ‘Security’ zo ongeveer het volgende buzzword is geworden, en het aantal aanbieders dat zich er mee bezig houdt enorm is, en klanten door de bomen het bos niet meer zien, is het zaak een duidelijk en onderscheidend profiel te hebben. Met andere woorden goed te definiëren ‘wat te zijn voor wie’. Om zo relevantie te kunnen ontwikkelen voor een duidelijke doelgroep. Met als uitkomst dat DPA IT Security, specialist in informatiebeveiliging, haar klanten actief ondersteunt díe mate van informatie beveiliging te realiseren die aansluit bij het specifiek bedrijfsbelang.

Maturity model
Met behulp van een ontwikkeld ‘security maturity model’ wordt klanten snel inzicht geboden waar ruimte voor verbetering zit. Vervolgens worden de eventueel gevraagde verbeteringen op het gebied van proces, organisatie en technologie in samenhang geprioriteerd. Met behulp advies, implementatie, training, coaching en interim diensten wordt de klant actief geholpen het beoogde beveiligingsniveau te realiseren en te behouden.

Overname
Om op te schalen en de groei te versnellen zijn in Juni de bedrijfsactiviteiten van B-Able, een gespecialiseerde dienstverlener op het gebied van business information security, overgenomen. De professionals van B-Able beschikken over hoogwaardige, gespecialiseerde kennis en kunde op het gebied van business information security en leveren hun diensten vooral bij grootzakelijke opdrachtgevers. Omwille van focus en om in de adviesrol naar opdrachtgevers toe onafhankelijk op te kunnen blijven treden zijn de productgebonden activiteiten van B-Able vervolgens doorverkocht aan Kahuna.

Lees meer op: 

 

1 gedachte over “Groeistrategie voor DPA IT-Security”

  1. Pingback: Xelero » DPA|B-Able accelereert naar volgende fase

Reacties zijn gesloten.